torsdag 14 januari 2016

FOTO 14 MATDAGS (180)


Här serveras "stekt öring på jämtvis" .

Jag gnider in fisken (öring, regnbåge eller lax)  med citronpeppar och salt och sen steker jag fisken på båda sidor i stekpannan. Tillsätt   ca 1,5-2 dl grädde, en halv fiskbuljongtärning och 1 msk messmör och lite dill. Detta får puttra under lock i stekpannan tills innetemperaturen på fisken är 56 grader. Serveras med kokt potatis och en sallad. Här har jag lyxat till det och serverar med potatismos smaksatt med saffran. 

7 kommentarer:

  1. Ser verkligen ut som en riktig festmåltid! Härligt med det gula moset till!

    SvaraRadera
  2. Ser väldigt gott ut, moset var en kul färgklick till.

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut. Kul att du skrivit ner receptet. Måste prova att använda messmör i såsen.

    SvaraRadera
  4. Ser gott ut! Blev extra snyggt mot den blå tallriken! :)

    SvaraRadera